625 g chřestu
| 90 g nastrouhaného parmezánu
| dílky citronu a petržele na ozdobu
| marináda:
| 2 lžíce olivového oleje
| 1 lžíce suchého bílého vína
| 1 lžíce vinného octa
| 3 ks rozdrcené stroužky česneku
| 1/4 lžíce provensálských bylinek
| špetka soli a pepře
Postup přípravy receptu Chřest s parmezánem:
Oloupeme chřest a odkrájíme jeho dřevnaté konce. Připravíme marinádu: smícháme olej, víno, vinný ocet, česnek, provensálské bylinky, sůl a pepř. Obalíme chřest v marinádě, přikryjeme jej a necháme marinovat 15 minut. Posypeme talíř parmezánem. Obalíme v něm chřest a pak jej ve vrstvách poklademe na mělkou ohnivzdornou mísu. Polijeme chřest zbývající marinádou a v troubě předehřáté na 200 stupnů pečeme 15-20 minut, až je chřest nazlátlý a bublá. Chřest s parmezánem ozdobíme citronem a snítkami petržele a hned podáváme.
Fotky receptu Chřest s parmezánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!