Použité suroviny receptu Chřest se sýrovou omáčkou :
1 kg bílého chřestu
| 1 kg zeleného chřestu
| sůl
| cukr
| 1 lžíce másla
| 300 ml smetany
| 100 g gorgonzoly
| 50 g strouhané goudy
| 50 ml bílého vína
| strouhaný muškátový oříšek
| pepř
| paprika
| 600 g krůtích prsou
| 2 lžíce škrobové moučky
| 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu Chřest se sýrovou omáčkou :
Chřest omyjeme a oloupeme. Stonky nakrájíme na kousky. Bílý chřest povaříme ve slané vodě s trochou cukru a másla. Zelený přidáme až po 5 minátách a povaříme je společně. Na omáčku rozehřejeme smetanu s gogonzolou a strouhanou goudou a pak ji zjemníme vínem a ochutíme. Krůtí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na proužky. Sůl smícháme s pepřem, paprikou a škrobem a maso v této směsi obalíme. Pak je opečeme na oleji a podáváme s chřestem a omáčkou.
Fotky receptu Chřest se sýrovou omáčkou :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!