500 g zeleného chřestu
| sůl
| 200 g nakrájené housky
| 100 ml mléka
| 100 g másla
| strouhanka na vysypání misek
| 4 vejce
| 100 g nastrouhaného parmazánu
| muškátový oříšek
| mletý černý pepř
Postup přípravy receptu Chřestový pudink:
Výhonky chřestu očistíme škrabkou a zdřevnatělé konce odřízneme. Vaříme je asi 8minut v osolené vodě. Housky namočíme do mléka. Čtyři misky vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Zbylé máslo rozpustíme v kastrůlku. Z vychladlých výhonků odřízneme několik špiček na ozdobení. Zbylý chřest rozmixujeme za stálého přilévání rozpuštěného másla. Vmícháme vymačkanou housku, vejce, parmazán a nastrouhaný muškátový oříšek. Osolíme a opepříme. Směsí naplníme misky a zapékáme je v troubě při 180C asi 20 minut. Pak pudink vyklopíme na talíř a ozdobíme špičkami chřestu.
Fotky receptu Chřestový pudink:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!