500 g drůbežích jater
| 1 lžička sádla
| 100 g šťávy z masa
| 500 g cibule
| 250 ml koncentrovaného polévkového vývaru
| - sůl
| - pepř
Postup přípravy receptu Chudákova husa:
Brambory povaříme ve slupce v páře 10 minut. Oloupáme je ostrým nožem nebo škrabkou a nakrájíme na plátky. Jemně nakrájenou cibuli mírně osmažíme na tuku do žlutohněda. Játra nakrájíme na plátky a prudce osmažíme. Do vymašteného pekáče vkládáme do vrstev brambory, játra, cibuli. Na předposlední vrchní vrstvu z jater s cibulí rozprostřeme trochu sádla a ochutíme solí a pepřem. Povrch pokryjeme poslední vrstvou plátků brambor, zalijeme šťávou z masa a vývarem, případně ještě dosolíme. Pečeme při 190 °C asi jednu hodinu, až do pěkného zlatavého vybarvení povrchu. V Anglii je k tomuto pokrmu oblíbená jablečná omáčka.
Fotky receptu Chudákova husa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!