240 g hladké mouky
| 30 g másla
| 2 ks vejce
| 1 lžíce cukru
| 1/2 sáčku vanilkového cukru
| 300 ml vody
| olej na smažení
| špetka soli
| moučkový nebo skořicový cukr na posypání
Postup přípravy receptu Churros:
Vodu osolíme, rozpustíme v ní oba cukry a máslo a přivedeme ji k varu. Do roztoku pomalu a za stálého míchání přisypáváme mouku. Vaříme, dokud se těsto nepřestane lepit na stěny kastrolu. Poté odstavíme. Do mírně zchladlé hmoty vmícháme vejce /můžeme i ručním šlehačem/. Těsto přendáme do cukrářského sáčku. V pánvi rozehřejeme větší množství oleje. Ze sáčku stříkáme do pánve delší trubičky, které smažíme dozlatova. Churros podáváme posypané cukrem.
Fotky receptu Churros:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!