Vložil: | Lemurka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Chutné filé z ryby pečené na bramborách:
2 velké brambory, na plátky nakrájené
| 600 ml rybího vývaru, nebo vody
| 900 g filé z tresky, nebo jiné pevné, bíle ryby
| 1 malá kytička kopru, uschovat nějaký na omáčku a ozdobu
| 1 pórek, nakrájený na 5cm špalíčky a ty rozkrojené na tenké proužky
| 4 lžíce másla (60g)
| na pokapání: olivový olej
| podle chuti: sůl a pepř
| Omáčka:
| 150 ml 18% sladké smetany
| dle chuti: nastříhaný kopr
Postup přípravy receptu Chutné filé z ryby pečené na bramborách:
Předehřát troubu na 200°C.
Uvařit brambory ve vývaru, nebo vodě po 7-10min. do měkka. Slít brambory a uschovat tekutinu.
Ochutit rybu. Rozdělit brambory na 1/2. Rozložit 1/2 tak, aby se přelínaly a vytvořily 4x tvar kytičky. Poskládat je na vymaštěný plech s okrajem.
Ochutit brambory a na každou hromádku nastříhat trochu kopru. Uschovat něco kopru na omáčku a ozdobu. Povrch posypat 1/2 pórku. Nahoru položit kousek másla.
Nahoru položit rybu, posypat opět pórkem a zbytkem brambor. Pokapat olejem a péct nepřikryté po 15-20min.
Na prudko vařit uschovanou tekutinu z brambor po 10min., nebo až se zredukuje o 2/3. Postupně dovnitř zamíchat smetanu a kopr. Vařit po 5min, až omáčka trochu zhoustne.
Vyjmout rybu z trouby a ozdobit ji zbytkem kopru. Poskládat porce na nahřáté talíře a podávat je s omáčkou.
Fotky receptu Chutné filé z ryby pečené na bramborách:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!