Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: |
![5.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 4 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![5.5/10, hlasovalo 4 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![5.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![5.5/10, hlasovalo 4 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Chutný základní hovězí vývar:
1,5 kg hovězího masa (hřbet, nožičky, kosti)
| kořenná zelenina: celer, mrkev, petržel
| koření: bobkový list, hřebíček
| 1/5 lžičky soli
| 1/4 lžičky pepře
| 1,2 l vody (pro asi 1 litr vývaru)
Postup přípravy receptu Chutný základní hovězí vývar:
Hovězí maso opečeme na nezakryté pánvi při 230 °C pod dobu 30 minut, až jsou kousky masa hnědé. Slijeme tuk a maso s kostí vložíme do hrnce s pokličkou a vaříme. Do velkého hrnce umístíme kousky masa, celer, mrkev, petržel, bobkový list, tymián, hřebíček, sůl a pepř. Přidáme vodu a uvedeme k varu. Vaříme na mírném ohni pod poklicí jeden a čtvrt hodiny. Pak odstraníme kousky masa a vývar přecedíme. Připravený vývar ještě vyčistíme vajíčkem a z jeho hladiny odstraníme tuk.
Fotky receptu Chutný základní hovězí vývar:
Fotky vložil: cudovluc