vývar z hovězí kosti
| 750 g cibule
| 2,5 dl světlého piva
| 100 g veky
| 20 g másla
| 2 stroužky česneku
| 125 g eidamu
| sůl, pepř
Postup přípravy receptu Cibulačka na pivě:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V hrnci rozpálíme olej a cibuli na něm orestujeme dozlatova. Vývar přecedíme k cibuli a půl hodiny pomalu vaříme. Na závěr přidáme pivo.
Mezitím si nakrájíme na kostičky veku a spolu s nahrubo nakrájeným česnekem ji osmažíme na másle. Polévku dochutíme solí a pepřem a rozdělíme do misek. Každou porci posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem. Ten se krásně rozpustí a táhne se.
Fotky receptu Cibulačka na pivě:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!