Použité suroviny receptu Cibulačka na víně a se sýrem:
6 středních cibulí
| 1 badyán
| 2 nová koření
| 150 ml bílého vína
| 1 l kuřecího vývaru
| máslo
| hl. mouka
| sůl a pepř
| parmazán str.
Postup přípravy receptu Cibulačka na víně a se sýrem:
Cibuli nakrájíme na silnější kolečka. Česnek nakrájíme na tenké plátky.
Na másle orestujeme cibuli do světle žluté barvy, potom přidáme plátky česneku. Asi po jedné minutě vše zalijeme bílým vínem a mícháme tak dlouho, dokud se víno zcela neodpaří. Potom přilijeme silný kuřecí vývar, přidáme všechno koření a zvolna vaříme asi 15 minut. Polévku můžeme jemně zahustit kouskem másla, které obalíme v hladké mouce a 1 minutu v polévce povaříme.
Cibulačku na víně podáváme se strouhaným parmazánem.
Fotky receptu Cibulačka na víně a se sýrem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!