Použité suroviny receptu Cibulačka zapečená se sýrem:
500 g cibule
| 3 stroužky česneku
| 2 lžíce másla
| 150 ml bílého vína
| 800 ml zeleninového vývaru
| sůl, pepř
| 1 lžička mletého kmínu
| cukr
| 80 g tvrdého sýra
| 4 krajíce bílého chleba
| petrželka na ozdobení
Postup přípravy receptu Cibulačka zapečená se sýrem:
Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, česnek nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm dozlatova orestujeme. Ke konci vmícháme nasekaný česnek. Vše zalijeme bílým vínem a zeleninovým vývarem a přivedeme k varu.
Polévku ochutíme solí, pepřem a kmínem. Na mírném ohni 15 minut povaříme. Dle potřeby ji můžeme dosladit.
Troubu si předehřejeme na 190 °C. Sýr nastrouháme najemno. Plátky chleba opečeme nasucho dozlatova. Pak na ně navrstvíme nastrouhaný sýr.
Polévku rozdělíme do ohnivzdorných misek. Navrch každé porce dáme toust se sýrem. Misky vložíme do trouby a polévku zhruba 5 minut zapékáme. Dozdobíme nasekanou petrželkou.