Vložil: | Kudrlinkac |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 160 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Cibulová marmeláda:
1,25 kg cibule
| 1 kg cukr krupice
| 0,5 l octa
| 3 lžíce soli
| 2 lžičky římského kmínu
| 1,5 lžičky hřebíčku
Postup přípravy receptu Cibulová marmeláda:
Cibuli nakrájíme na kolečka, dáme do mísy a posolíme. Necháme hodinu stát a potom ji propláchneme a osušíme. V hrnci přivedeme k varu ocet, cukr a sáček s kořením (drobné kousky vložíme do tkaného sáčku, který po uvaření vyjmeme). Necháme cca 5 minut probublábat. Přidáme cibuli a římský kmín a znovu povaříme. Sebereme pěnu, stáhneme na minimum a pokračujeme ještě asi dvě a půl hodiny. Cibule musí zesklovatět, získat zlatohnědou barvu a sirup by měl být hustý. Odstavíme, několik minut necháme odstát a pak plníme do sklenic.
Fotky receptu Cibulová marmeláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!