Použité suroviny receptu Cibulová polévka s bílým vínem:
3 cibule
| 1 svazek jarní cibulky
| 1 lžíce oleje
| 1 l vývaru
| 100 ml bílého vína
| 1 bílá veka
| 8 plátků ementálu
| sůl
| pepř
| petrželka na ozdobu
Postup přípravy receptu Cibulová polévka s bílým vínem:
Cibuli nakrájíme na asi 3 mm silná kolečka, která orestujeme v rozpáleném oleji dozlatova. Potom podlijeme vínem a necháme 3 minuty povařit. Přilijeme vývar a vaříme 10 minut. Osolíme a opepříme. Veku nakrájíme na plátky, které opečeme nasucho. Polévku nalijeme do 4 misek, do kterých ještě přidáme na drobná kolečka nakrájenou jarní cibulku. Misky přiklopíme plátky připravené veky, na než položíme plátky ementálu a v předehřáté troubě zapečeme. Podáváme ozdobené petrželkou.
Fotky receptu Cibulová polévka s bílým vínem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!