Použité suroviny receptu Cibulová polévka se sýrem a vínem z trouby:
4 cibule velké
| 1 lžíce másla
| 100 g eidamu
| 2 vejce
| 1/2 l bílého vína
| 2 zelenin. bujóny
| 2 rohlíky
| sůl a pepř
Postup přípravy receptu Cibulová polévka se sýrem a vínem z trouby:
Cibuli nakrájíme na tenké měsíčky. Máslo rozehřejeme a cibuli na něm necháme zesklovatět. Zesklovatělou cibuli zalijeme bílým vínem, přivedeme k varu a necháme alespoň polovinu tekutiny vyvařit. Tento základ zalijeme 1 litrem vývaru a vody a povaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a pepřem.
Rohlíky nakrájíme na kolečka a nasucho je opečeme. Nastrouhaný sýr promícháme s vejcem a tuto směs navrstvíme na nakrájené rohlíky. Polévku nalijeme do polévkových šálků, navrch dáme rohlíky se sýrem a dáme na 5 minut zapéct do trouby.
Fotky receptu Cibulová polévka se sýrem a vínem z trouby:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!