Postup přípravy receptu Čína á la jiná domácnost:
Maso nakrájíme na kousky o hraně cca 2 cm a tyto vložíme do malého hrnce. Přidáme vaječný žloutek, špetku soli, asi 1/2 lžičky kari, špetku pepře, 1/3 lžičky sladké papriky a cca 3 stroužky prolisovaného česneku. Pokud se v rodině vyskytují labužníci s plechovými ústy (*pozn. překladatele - „držka plechová“), můžeme přidat trochu chilli.
Všechno řádně promícháme, uplácáme a zakryté ukryjeme do lednice na 24 hodin.
Druhý den časně zrána se porozhlédneme po zahrádce, zda se nám urodilo dostatek bambusových výhonků. Když je úroda nedostatečná, spokojíme se s 1/2 menší hlávky bílého zelí, pokrájíme na 1/2 cm nudličky, či dle vlastní fantazie na jiné geometrické tvary. Na sádle, nebo oleji osmahneme cibuli, přidáme zelí, lžíci Vegety, lžíci sójové omáčky, 1 masox a dusíme a podléváme vodou. Potom přidáme pórek a ostatní zeleninu. Stále dusíme, až zelí zesklovatí. Mezitím si vedle na pánvičce na másle osmahneme houby (kyselé houby propláchneme nejprve na cedníku vodou). Osmahnuté houby vlijeme k zelenině a podléváme pak bílým vínem (pokud nám po koupání zbylo trochu "Šampáňa", můžeme z nouze dát i to). Přidáme špetku skořice a podle chuti přisolíme. Na další pánvi na oleji osmahneme dozlatova ze všech světových stran kousky masa, které musíme od sebe soustavně odhánět, aby se nám nesdružovaly ve větší celky. Osmahnuté pak vmícháme do zeleninové směsi.
Už dále nedusíme, odstavíme kastról, necháme cca 1/2 hodiny odležet, aby se pochutiny řádně spřátelily, a potom podáváme, nejlépe s rýží a úsměvem.
Na okraj talíře (stříbrného tácu, korýtka, víka popelnice, či na čem jste zvyklí servírovat) naaranžujeme opražené mandle, nebo několik kousků kompotovaného ananasu, broskví, mandarinek, hrušek, či co dům dá.