500 g vepřové kýty
| 300-400 g čerstvého zelí
| 2 cibule nebo pórek
| 300-400 g čerstvých hub
| nebo 50 g sušených předem namočených
| Nálev:
| 5 lžic oleje
| 2 lžíce sojové omáčky
| 2 žloutky
| 2 lžíce škrobové moučky
| 2 lžičky cukru
| 1/2 lžičky soli
| 2 lžičky sladké nebo mírně pálivé papriky
Postup přípravy receptu Čína se zelím a houbami:
Maso, zelí a cibuli nakrájíme na nudličky, houby na plátky. Všechny ingredience na nálev smícháme a nalijeme na maso a zeleninu. Promícháme a necháme odležet nejméně tři hodiny. Směs vložíme na malé množství rozpáleného oleje a za stálého míchání opékáme. Vepřové maso můžeme nahradit i sojovým.
Fotky receptu Čína se zelím a houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!