Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 65 min |
Hodnocení: |
![1/10, hlasovalo 2 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![1/10, hlasovalo 2 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Čínská kuřecí srdíčka:
500 g nejlépe chlazených kuřecích srdíček
| 1,5 dl bílého vína
| 1 mrkev
| dle chuti: česnek
| 1 paprika červená, zelená, žlutá
| 1 pegingské zelí
| 1 pórek
| dle potřeby: bambusové klíčky z konzervy
| dle chuti: sojová omáčka
| 1 lžička Solamylu
| dle potřeby: olej na smažení
Postup přípravy receptu Čínská kuřecí srdíčka:
Srdíčka odblaníme, uděláme do nich podélně několik zářezů, čímž nám vznikne placička. Řádně omyjeme.
Pak je naložíme do bílého vína s 2 PL sojové omáčky a necháme odležet několik hodin (stačí 2) v chladu.
Připravíme si zeleninu, celkem asi 500 g. Mrkev nakrájíme na tenká kolečka, česnek na plátky, papriku na čtverečky, zelí na tenké proužky, pórek na "šikmá" kolečka.
Ve woku rozpálíme olej, srdíčka na něm prudce osmažíme a postupně přidáváme mrkev, smažíme asi 2 minuty a pak po minutě česnek, papriku, pórek, zelí a bambusové klíčky.
Vše zalijeme zálivkou z 1 dl vody a 1 KL Solamylu.
Ještě dochutíme sojovou omáčkou.
Srdíčka jsou překvapivě lahodná.
Fotky receptu Čínská kuřecí srdíčka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!