Použité suroviny receptu Čínské koláčky s vaječným krémem :
těsto: 175 g hladké mouky
| 60 g nesoleného másla
| 25 g vepřového sádla
| 3 lžíce moučkového cukru
| 2 lžíce vody
| vaječný krém: 60 g moučkového cukru
| 60 g moučkového cukru
| 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
| 2 vejce
| smetana při podávání
| trochu mléka
Postup přípravy receptu Čínské koláčky s vaječným krémem :
Mouku, moučkový cukr, máslo a vepřové sádlo zpracujeme na drobenku. Přidáme vodu a vypracujeme tužší těsto. Zabalíme do potravinářské fólie a během přípravy krému necháme odpočinout v chladničce. K přípravě vaječného krému ušleháme vejce a cukr. Postupně přidáme mléko a muškátový oříšek a dobře promícháme. Těsto rozdělíme na 15 stejných dílů, z kterých vytvoříme kulaté placky a naplňíme jimi mělké formičky, dobře upěchujeme. Naplňíme vaječným krémem a pečeme v předehřáté troubě při teplotě 150°C 25-30 minut. Upečené necháme pozvolna vychladit a posypeme muškátovým oříškem.
Fotky receptu Čínské koláčky s vaječným krémem :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!