1/2 balíčku špaget
| olej na smažení
| 350 g kuřecích prsíček
| 2 stroužky česneku
| 200 g růžiček brokolice
| 200 ml vývaru
| 1 lžička škrobu
| 1 lžíce medu
| kůra z 1/2 citronu
| šťáva z 1 citronu
| hrst opražených kešu oříšků
Postup přípravy receptu Čínské nudličky:
Maso nakrájíme na nudličky a česnek na plátky. Česnek, jemně nakrájenou kůru, med a citronovou šťávu prošleháme a touto marinádou přelijeme maso. Necháme v chladu nejméně 2 hodiny marinovat. Špagety uvaříme do poloměkka. Rozpálíme olej a maso ze všech stran osmahneme. Vyjmeme je a do oleje vsypeme brokolici. Po chvilce vsypeme kešu oříšky a vrátíme osmažené maso. Vývar vlijeme do misky, v níž se maso marinovalo, přidáme škrob a rozmícháme vidličkou. Vlijeme k masu a rychle asi 1 minutu povaříme. Maso se zeleninou vyjmeme z pánve a dáme do čisté mísy. Na pánev přidáme trochu oleje a osmahneme v něm uvařené špagety. Přisypeme je k masu, promícháme a ihned podáváme.
Fotky receptu Čínské nudličky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!