700 g kuřete
| 750 g vepřových žebírek
| 4 litry studené vody
| 3-4 kousky rozdrceného zázvoru
| 3 - 4 svázané jarní cibulky
| 3 - 4 lžíce čínského rýžového vína nebo suchého sherry
Postup přípravy receptu Čínský vývar:
Z kuřete a vepřových žebírek odřežeme tuk a nasekáme maso na větší kusy. Vložíme všechno maso do většího hrnce a zalijeme vodou, přidáme zázvor a cibulky. Uvedeme do varu a odstraňujeme pěnu. Pak zmírníme plamen a necháme bez pokličky vařit nejméně 2-3 hodiny. Vývar přecedíme, odstraníme kuřecí a vepřové maso, zázvor i cibulky. Přidáme víno, uvedeme znovu do varu a necháme 2-3 minuty povařit.
Fotky receptu Čínský vývar:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!