1 kg brambor
| 2 pórky
| 2-3 rajčata
| 200 g klobásek
| 4 vejce
| 1 dl mléka
| dle chuti kmín
| dle chuti muškátový květ
| 50 g pažitky
| dle chuti petrželka
| dle chuti pepř
| dle chuti sůl
| dle potřeby olej
Postup přípravy receptu Císařské brambory :
Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a zprudka osmahneme na oleji, Potom k bramborům přidáme na kolečka pokrájený pórek, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme 10 minut. Potom přidáme plátky rajčat, osolíme a okořeníme a necháme prohřát. Klobásky oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo na slabá kolečka a přidáme na brambory - nemícháme. Vejce rozšleháme v mléce, okořeníme, osolíme a vmícháme polovinu nasekané pažitky a muškátový květ. Touto směsí přelijeme směs a necháme v troubě 20 minut zapékat. Před podáváním posypeme zbytkem pažitky.
Fotky receptu Císařské brambory :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!