Opláchnuté a osušené maso osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji opečeme. Z citrónové trávy odřízneme silnější konce u kořínků, vnější slupku odstraníme a vnitřní část stvolů nakrájíme na kousky. Pomocí hrnečku je poté rozklepneme naplocho, dosáhneme tak výraznější vůně. Takto upravenou citronelu přidáme k masu a zalijeme drůbežím vývarem. Vaříme na mírném plameni pod pokličkou asi 10 minut. Pórky očistíme, nakrájíme na kolečka, která rozdělíme na kroužky. Oškrábané mrkve nakrájíme na tenké nudličky. Pórky i mrkev vložíme do polévky a několik minut povaříme. Maso poté vyjmeme z polévky a nakrájíme na tenké plátky. Opláchnutý koriandr najemno nasekáme a společně s masem vložíme do polévky. Dle chuti osolíme, opepříme a okořeníme chilli omáčkou. Před podáváním citrónovou trávu vyjmeme.
Fotky receptu Citronelová polévka :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!