Použité suroviny receptu Citronové řezy s pudingem a šlehačkou:
200 g Rama Créme Bonjour kostka
| 200 g cukru moučka
| 1 van. cukr
| 4 vejce (velikost M)
| 250 g hladké mouky
| 1/2 kypřícího prášku do pečiva
| z 1 citronu šťáva
| 1 puding - vanilkový
| 40 g cukru krupice
| 500 ml mléka
| 500 ml Rama Cremefine ke šlehání
| 30 máslových sušenek
Postup přípravy receptu Citronové řezy s pudingem a šlehačkou:
1. Na třené těsto vyšleháme máslovou Ramu pomocí el. ručního šlehače při nejvyšší rychlosti dohladka. Postupně přidáme cukr a vanilínový cukr. Šleháme tak dlouho, dokud nevznikne kompaktní hmota. Potom postupně zašleháme vejce (na každé vejce cca 1/2 minuty).
2. Mouku smícháme s práškem do pečiva a při střední rychlosti vmícháme střídavě s citronovou šťávou po částech do máslového krému. Těsto natřeme na vymaštěný plech, vložíme do trouby a pečeme.
Elektrická trouba: horní a spodní ohřev cca 200 C. (s předehřátím) Horkovzdušná trouba: cca 180 C (bez předehřání) Plynová trouba: stupeň 3-4 (bez předehřátí) Doba pečení: cca 30 min
3. Na nápň připravíme z pudingového prášku, cukru a mléka dle návodu na obalu puding, upečený koláč jím potřeme a necháme dobře vychladnout.
4. Šlehačkovou Ramu ušleháme dotuha, natřeme ji na studený puding a poklademe máslovými sušenkami.
5. Na polevu rozmícháme moučkový cukr, vodu a citronovou šťávu a máslové sušenky potřeme. Řezy necháme minimálně 5 hodin uležet. Dozdobíme želatinovými medvídky
Fotky receptu Citronové řezy s pudingem a šlehačkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!