Postup přípravy receptu Citronové řezy s želatinou:
Žloutky utřeme se 150 g cukru, šťávou a kůrou z 1 citronu do pěny. Z bílků ušleháme sníh, do kterého zašleháme 100 g cukru, potom 70 g hladké mouky a 70 g Solamylu.
Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 170 ° C asi 20 minut.
Ještě když je moučník teplý, tak z něho sundáme pečící papír. Vychladlý překrojíme na dlouhé straně na půl.
Jednu polovinu potřeme krémem – do šťávy z 1 citronu vmícháme 180 g cukru a chvilku dáme zahřát na plotnu aby byl krém tekutější (ale ne moc). Do krému vmícháme 150 g másla. Polovinu potřenou krémem přikryjeme druhou polovinou a dáme na chvíli ztuhnout do ledničky.
Nakonec řezy polijeme želatinou (želatinu děláme podle návodu na obalu s tím že vodu smícháme s jedním citronem) a dáme znova do ledničky.