Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Sobota 25.01. 2025
Dnes má svátek Miloš
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Citronové želé

fotka Citronové želé
Vložil:
Porcí:2
Doba přípravy: 35 min
Hodnocení:  ++++++____
Počet hodnocení: 10

Použité suroviny receptu Citronové želé:

2 ks citron  | 1/2 balíčku želatina  | 125 ml šťáva z grepu (neslazená)  | 2 lžíce rakytníková šťáva  | 0,5 - 1 cl ocet champagne  | 1 ks mango  |  čerstvá máta

Postup přípravy receptu Citronové želé:

Citrony důkladně opláchneme. Kůru z nich oloupeme a vymačkáme z nich šťávu, přičemž dbáme na to, aby v ní nezůstaly pecky. Kůru a šťávu dáme do hrnce, přidáme grepovou a rakytníkovou šťávu a tekutinu pomalu zahřejeme. Ochutíme ji kapkou octa.

Mezitím rozmícháme želatinu ve 3 lžících studené vody a necháme ji asi 10 minut bobtnat. Pak ji za stálého míchání pomalu vlijeme do teplé, ne vroucí, šťávy a necháme ji rozpustit. Hrnec odstavíme a směs necháme trochu vychladit.

Želé vlijeme do připravených pohárků nebo misek a necháme je asi 3 hodiny chladit.

Před podáváním oloupeme mango, dužinu odkrojíme od pecky a nakrájíme na kostky.

Studené želé zdobíme kousky manga a snítkou máty.




Fotky receptu Citronové želé:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Citronové želé
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !