Vložil: | Delli |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 15 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 30 |
|
|
Použité suroviny receptu Citronový kebab z fety a bagety:
200 g fety, balkánského sýra, koliby nebo jiného podobného sýra, nakrájeného na osm kostek
| ½ bagety, nakrájená na kostky
| 8 třešňových rajčátek
| 1 citron, mírně ostrouhaný a podélně rozpůlený
| 2 snítky rozmarýnu
| 1 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Citronový kebab z fety a bagety:
1. Rozpalte gril nebo troubu na nejvyšší stupeň. Jednu polovinu citronu pokrájejte na klínky, druhou na plátky. Na přiostřenou špejli napíchněte kousek pečiva, kostku sýra, plátek citronu a třešňové rajčátko, potom ještě jednou totéž. Stejným způsobem připravte i ostatní kebaby. Pak je položte na plech vyložený pečicím papírem.
2. Posypte citronovou kůrou a rozmarýnovými lístky a zakapejte olejem. Opékejte pod grilem nebo v rozpálené troubě z každé strany minutu dvě, aby bageta pěkně zhnědla. Podávejte
se skrojky citronu.
Fotky receptu Citronový kebab z fety a bagety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!