2 ks vejce
| 150 g moučkového cukru
| 1 lžička vanilkového cukru
| 1 ks citron
| 200 g polohrubé mouky
| 80 g másla
| 1 ks prášek do pečiva
| olej a mouka na vymazání a vysypání plechu
Postup přípravy receptu Citronový koláč:
Do mísy rozklepneme vejce, přidáme cukr a vanilkový cukr, třeme do pěny. V lisu na citrusové plody vymačkáme šťávu z citrónu, kterou pak opatrně vlijeme do těsta a pomalu a opatrně vmícháme. Do těsta se dále vlejeme rozpuštěné máslo (ne moc horké) a postupně vsypeme se mouku promíchanou s kypřícím práškem. Těsto nalijeme do předem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Pečeme v elektrické troubě na 150°C asi 30 minut. Troubu v prvních dvou třetinách neotvíráme, koláč by klesl.
Na ozdobeni: marmeláda (rybízová) - tou potřeme vychladlý koláč, a dále citrónová poleva, kterou pak rozetřeme po povrchu.
Fotky receptu Citronový koláč:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!