Použité suroviny receptu Citronový koláč s vlašskými ořechy:
300 g másla
| 300 g zakysané smetany
| 300 g hladké pšeničné mouky
| 2 velké citrony
| 300 g krupicového cukru
| 100 g drcených jader vlašských ořechů
| 100 g moučkového cukru
| 50 g oleje
Postup přípravy receptu Citronový koláč s vlašskými ořechy:
Máslo prošleháme se zakysanou smetanou, na tuk prosijeme mouku a vypracujeme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme 15-20 minut odpočívat. Mezitím omyjeme dva citrony a ještě je přelijeme vroucí vodou abychom z citronové kůry odstranily hořkost. Oba citrony rozkrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Přidáme cukr a mícháme tak dlouho dokud se krupicový cukr nerozpustí. Plech vymažeme olejem nebo poklademe papírem na pečení. Těsto rozdělíme na dvě nestejné části. Tu větší rozválíme do tenkého plátu a na válečku opatrně přeneseme na plech. Rozmixované citrony naneseme na těsto, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým rozváleným plátem těsta. Okraje pečlivě uzavřeme. Pečeme při teplotě 200 stupňů asi 30 minut. Hotový vychladlý koláč nakrájíme na kousky, pocukrujeme a posypeme vlašskými ořechy.
Fotky receptu Citronový koláč s vlašskými ořechy:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!