4 pomeranč
| 4 citrón
| 1 grapefruit
| 2,5 l převařená voda
| 2,2 kg cukr
Postup přípravy receptu Citrusová marmeláda:
Plody citrusů důkladně omyjeme v horké vodě. Šťávu z citrusů nejdříve vytlačíme a pak plody i s kůrou nakrájíme na tenké proužky nebo čtverečky. Jádra odstraníme a zavážeme do plátěného pytlíku. Všechnu šťávu, s nakrájeným ovocem a jádry zavázané v plátěném pytlíčku zalijeme převařenou vodou a necháme máčet přes noc v porcelánové nebo skleněné nádobě. Druhý den vše vaříme asi dvě hodiny až je nakrájené ovoce měkké. Pak přisypeme cukr a pokračujeme ve svařování jen asi 20-30 minut nebo až kapka kápnutá na sklíčku již zrosolovatí. Je výhodné vařit spíše déle bez cukru a po jeho přidání již jen kratší dobu proto, aby marmeláda nezhnědla od vytvořeného karamelu.
Fotky receptu Citrusová marmeláda:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!