Postup přípravy receptu Čočka na kari s uzeninou:
1. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Slaninu nakrájíme na kostičky, které necháme v hrnci zesklovatět. Na vypečeném tuku orestujeme cibuli. Přidáme čočku, kterou posypeme dvěma lžičkama kari kořením, pak přilijeme 1/2 l vody, přivedeme k varu a pod pokličkou zhruba 30 minut vaříme.
2. Mezitím opereme a očistíme řapíkatý celer a nakrájíme jej na tenké plátky. Trochu celerové nati si odložíme na zdobení. Celer přidáme k čočce a při nízké teplotě dusíme dalších přibližně 10 minut.
3. Uzeninu rozkrájíme na kousky. Petrželku opereme, osušíme nebo vytřepeme a nasekáme.
4. Jablko opláchneme, rozkrájíme na čtvrtky a vyřízneme jádřinec. Potom čtvrtky jablka nakrájíme na tenké plátky. Spolu s uzeninou je krátce před dovařením přidáme do čočky a ochutíme octem, solí a zbylým kari kořením. Ozdobíme petrželkou.