Vložil: | radio11 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 55 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 39 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočka se zeleninou, uzeným masem a vejci:
500 g čočky
| 1 petržel
| 50 g sádla
| 30 g cibule
| 1 mrkev
| 1/4 malého celeru
| 6 vajec
| 600 g uzené rolované plece
| 2 str. česneku
| 1 bobkový list
| 50 g pórku
| 40 g hl. mouky
| vývar
| citr. šťáva
| sůl
| tymián
| na ozdobu okurka a petrželka
Postup přípravy receptu Čočka se zeleninou, uzeným masem a vejci:
Zeleninu oloupeme. Cibuli nakrájíme na jemné kostičky. Čočku vypereme, necháme 2 až 4 hodiny nabobtnat. Osolíme, přidáme bobkový list a tymián. V téže vodě uvaříme do měkka. Měkkou čočku scedíme.
Uzené maso omyjeme a uvaříme s mrkví, petrželí, celerem, pórkem a česnekem, v neosolené vodě doměkka. Vývar scedíme a maso nakrájíme na tenké plátky.
Připravíme si jíšku. Na sádle necháme zpěnit cibulku, kterou zasypeme hladkou moukou. Orestujeme a vše podlijeme vývarem z uzeného masa. Necháme krátce povařit a vmícháme okapanou uvařenou čočku. Podle chuti osolíme a okyselíme citronovou šťávou nebo octem.
Na sádle opečeme plátky uzeného masa a na lívanečníku připravíme sázená vejce.
Na nahřáté talíře přendáme porce čočky, plátek uzeného masa a sázené vejce. Zdobíme kyselou okurkou a zelenou petrželkou.
Fotky receptu Čočka se zeleninou, uzeným masem a vejci:
Fotky vložil: Ježíšek,evabel,BADAČA,avalanche2,vebaveba,Natural,rebo