Vložil: | Aknels |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 75 min |
Hodnocení: |
![6.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.67/10, hlasovalo 6 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![6.67/10, hlasovalo 6 -](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-pul.gif) ![6.67/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![6.67/10, hlasovalo 6 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočkový hrnec:
1 velká cibule
| 20 g čerstvého zázvoru
| 500 g uzeného masa
| sůl
| pepř
| 1/4 celeru
| 1 mrkev
| 1 pórek
| svazeček bylinek (celer, petržel, dobromysl)
| 250 g červené čočky
| 1/4 kapusty
| 6 plátků citronu, citronová šťáva
| několik snítek čerstvého kopru
| 1 lžíce sádla
| 1 lžička kari
Postup přípravy receptu Čočkový hrnec:
Cibuli a zázvor nasekáme. Celer, mrkev a bílou část pórku nakrájíme na kostičky. Vše spolu s uzeným masem vložíme do hrnce, zalijeme dvěma litry vody, mírně osolíme, přikryjeme pokličkou, přivedeme k varu a vaříme při mírné teplotě asi 45 minut. Pak do hrnce přidáme červenou čočku, kapustu a dva plátky citronu a opět asi 15 minut vaříme. Vyjmeme uzené maso, nakrájíme je na špalíčky a vrátíme zpět. Zelené bylinky nadrobno nasekáme, spolu s nakrájenou pórkovou natí přidáme k základu a necháme přejít varem. Vše dochutíme pepřem a citronovou šťávou. Na sádle zpěníme lžičku kari, ihned odstavíme z plotýnky a vmícháme do čočkové směsi. Při servírování ozdobíme pokrm zbylými plátky čerstvého citronu.
Fotky receptu Čočkový hrnec:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!