Postup přípravy receptu Coffee parfait:
Mléko svaříme, odstavíme a přidáme kávu a přibližně polovinu cukru. Zakryjeme a necháme 10 minut odstát. Mezitím utřeme žloutky se zbytkem cukru. Po odstátí vrátíme mléko zpět na plotnu a jakmile bude horké nalijeme ho trochu do vaječné směsy a dále třeme (aby se cukr lépe rozpustil). Pak přidáme vaječnou směs do hrnce s mlékem a pomalu prohříváme (za stálého míchání). NEVAŘÍME! Když se směs začne chytat vařečky, odstavíme ji a třeme do zchladnutí. Ramu ušleháme dotuha a vmícháme ji do vzniklého kávového krému. Poté krém rozdělíme do mističek (případně do jedné velké) a dáme do mrazničky, zhruba na 3 hodiny (dokud neztuhne).
Cukr - množství záleží na Vás, já dávám 175 g a jsem spokojena, kamarádka radši dává méně (150 g). Proto doporučuji během první přípravy začít s menším množstvím, ochutnat a pak cukr případně přidat.