Použité suroviny receptu Čokoládová buchta s mandlemi:
200 g tmavé čokolády
| 4 vejce
| 340 g cukru
| 170 ml rostlinného oleje
| 175 g hl. mouky (nebo i polohrubé)
| 1/2 lžičky soli
| 1 lžička prášku do pečiva
| 1/2 sáčku vanilkového cukru
| 150 g mandlových lupínků
| 2 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Čokoládová buchta s mandlemi:
Rozpustíme čokoládu spolu s olejem. Našleháme vejce s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně zašleháme čokoládu s olejem. Vmícháme rum a mandlové lupínky. Nakonec opatrně zamícháme prosátou mouku smíchanou se solí a práškem do pečiva.
Plech na pečení vyložíme pečícím papírem a rovnoměrně naneseme připravené těsto. Pečeme asi 20-25 min v troubě předehřáté na 180 C.
Po upečení necháme krátce vychladnout a nakrájíme na čverce 5x5 cm. Servírujeme nejlépe za tepla, dokud jsou vevnitř ještě měkké.