Použité suroviny receptu Čokoládová roláda s jahodami:
150 g tmavá čokoláda
| 2 lžíce voda
| 6 ks vejce
| 180 g cukr krupice
| 30 g hladká mouka
| 1 lžíce kakaový prášek
| náplň:
| 300 ml smetana ke šlehání
| 80 g jahody
| na ozdobu:
| čerstvé jahody
| 1
Postup přípravy receptu Čokoládová roláda s jahodami:
Plech o rozměrech 38 x 25 cm vyložíme papírem na pečení. Čokoládu rozehřejeme za stálého míchání ve vodě a necháme mírně v vychladnout.
Vejce šleháme s cukrem do husté pěny asi 10 minut. Tenkým praménkem do ní za stálého šlehání vlijeme čokoládu. Mouku a kakaový prášek prosejeme a zabalíme do pěny. Těsto nalijeme na plech.
Pečeme v troubě předehřáté na 200 C. asi 12 minut. Papír na pečení poprášíme mírně cukrem moučkou a překlopíme na něj upečený plát těsta. Papír, na němž se těsto peklo, odstraníme. Těsto zabalíme i s čistým papírem na pečení, přikryjeme vlhkým ubrouskem a necháme vychladnout.
Ušleháme tuhou šlehačku. Roládu rozbalíme, na těsto upravíme plátky jahod a šlehačku. Hotovou roládu znovu zabalíme, pocukrujeme. Necháme v chladničce chvíli ztuhnout a pak krájíme na plátky.
Čokoládovou roládu můžeme ozdobit kousky čokolády.
Fotky receptu Čokoládová roláda s jahodami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!