Postup přípravy receptu Čokoládová roláda s krémem z mascarpone:
Vejce důkladně vyšleháme s cukrem do pěny. Polohrubou mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem a lehce vmícháme. Těsto nalijeme na plech vymazaný (prsty) máslem.
Korpus na roládu pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut.
Zatím si připravíme krém. Smetanu ušleháme se ztužovačem. Stranou si lehce rozmícháme mascarpone s cukrem. Obojí lehce smícháme.
Upečenou roládu ještě horkou srolujeme a hned rozrolujeme. Pak ji necháme vychladnout.
Korpus namažeme marmeládou, můžeme pokapat rumem, kávou a nakonec namažeme krémem a zarolujeme. Čokoládovou roládu s krémem mascarpone dáme asi na hodinu ztuhnout do lednice. Pak ji nakrájíme a můžeme podávat.
Fotky receptu Čokoládová roláda s krémem z mascarpone:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!