Použité suroviny receptu Čokoládové bábovky s vřelým srdcem:
2 lžíce krupicového cukru + trochu na vysypání forem
| 170 g tmavé kvalitní čokolády, nahrubo nasekané
| 85 g másla
| 2 lžíce kakaa
| 4 bílky
| 1/2 lžičky ztužovače šlehačky
| šlehačka nebo zmrzlina k podávání
Postup přípravy receptu Čokoládové bábovky s vřelým srdcem:
Troubu předehřejte na 220 °C. Vymažte tukem šest malých bábovkových forem (nebo využijte formu na muffiny) a vysypte je cukrem.
Promíchejte čokoládu a máslo v ohnivzdorné misce. Postavte ji do kastrůlku s mírně vroucí vodou tak, aby se voda nedotýkala dna misky, a míchejte, až bude směs rozpuštěná a hladká. Sejměte z ohně a vmíchejte kakao.
Ušlehejte elektrickým šlehačem bílky se ztužovačem do polotuha a pak po lžících zašlehávejte cukr, až získáte tuhý a lesklý sníh.
Zatřete jednu velkou lžíci sněhu k čokoládě a pak vmíchejte čokoládovou směs do sněhu. Rozdělte do formiček a pečte 7 minut, až povrch lehce popraská. Nechte minutu chladnout, vyklopte a podávejte se zmrzlinou či šlehačkou.
Fotky receptu Čokoládové bábovky s vřelým srdcem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!