Postup přípravy receptu Čokoládové flameri s vanilkou:
Do hrnce vlijeme zhruba ½ litru mléka a osolíme špetkou soli. Vanilkové lusky nakrojíme a vyškrabeme dřeň. Vanilkovou dřeň a lusky přidáme do mléka. Přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 10 minut, poté vanilkové lusky odstraníme.
Čokoládu nahrubo nasekáme a za stálého míchání ji rozpustíme ve vanilkovém mléce. Ve zbývajícím ¼ litru mléka rozmícháme postupně cukr, instantní kávu a škrobovou moučku a přidáme k vanilkovému mléku. Mícháme a necháme přejít varem.
Studenou vodou vypláchneme 6 formiček. Naplníme je flameri, necháme vychladnout a vložíme nejméně na 3 hodiny do chladničky. Špičkou nože uvolníme flameri od okraje formiček a vyklopíme na dezertní talířky vypláchnuté studenou vodou. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a posypeme nasekanými mandlemi.
Fotky receptu Čokoládové flameri s vanilkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!