Použité suroviny receptu Čokoládové marcipánové komínky:
120 g marcipánu
| 100 g práškového cukru
| 30 g hladké mouky
| 4 bílky
| 1/2 čajové lžičky skořice
| z 1/2 citronu nastrouhaná kůra
| 4 polévkové lžíce smetany
| 100 g čokoládové polevy
| 1/4 l smetany ke šlehání
| dle potřeby: máslo a mouka na plech
Postup přípravy receptu Čokoládové marcipánové komínky:
Marcipán, prosátý cukr, prosátou mouku, bílky, skořicí a citronovou kůru utřeme dohladka. Přikryjeme a necháme přes noc odpočívat. Troubu vyhřejeme na 190°C. Dva plechy vymažeme máslem a vysypeme moukou.
Do marcipánového těsta přidáme smetanu a těsto v tenké, rovnoměrné vrstvě natřeme na plechy. Pečeme jeden po druhém na prostřední příčce trouby 3 až 4 minuty do světlehněda.
Upečené pláty nakrájíme rádýlkem na čtverce o straně 11 cm. Rozkrájené pláty pečeme dál do křupava.
Ještě horké sundáme z plechu a každý čtverec otočíme kolem držadla tlusté vařečky. Na jednom konci přitlačením spojíme vrchní kraj s těstem. Sundáme z vařečky a necháme vychladnout. Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni, potřeme ji trubičky.
Ušleháme smetanu s práškovým cukrem a trubičky z obou konců plníme.
Můžeme je plnit taky jinou náplní podle vlastní chuti.
Fotky receptu Čokoládové marcipánové komínky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!