Postup přípravy receptu Čokoládové semifredo:
Formu na chlebíček o objemu 1,5 l vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu tak, aby přečnívaly přes okraj. V rendlíku zahřejeme 185 ml smetany. V misce smícháme cukr krupici, kakao a žloutky, zalijeme horkou smetanou a dobře promícháme. Nalijeme zpět do rendlíku a na mírném ohni stále mícháme, až směs ztuhne natolik, že se drží na dřevěné vařečce - krém se však nesmí vařit. Přikryjeme fólií a necháme 30 minut chladnout. V misce ušleháme bílky do tuhého sněhu. Ve velké misce ušleháme zbytek smetany. Přidáme moučkový cukr a vyšleháme tuhou a hladkou šlehačku. Čokoládový krém lehce zamícháme do smetany, potom opatrně vmícháme sníh a přidáme lískové oříšky. Přelijeme do formy, vyhladíme povrch a přikryjeme alobalem. Dáme nejméně na 24 hodin do mrazničky. Před podáváním necháme 5 minut v pokojové teplotě, potom nakrájíme na plátky.