Použité suroviny receptu Čokoládovo-jahodová dobrůtka:
2 hrnky polohrubé mouky
| 1 hrnek cukru moučka
| 1 hrnek mléka
| 1 prášek do pečiva
| 2 vejce
| 2 čokolády na vaření
| půlka másla
| dle chuti: jahody
| dle potřeby: trocha mléka a cukru
Postup přípravy receptu Čokoládovo-jahodová dobrůtka:
Smícháme 2 hrnky polohrubé mouky, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, prášek do pečiva a 2 vejce a vznikne nám řidší těsto. Nalijeme na pekáč a upečeme asi na 170 stupňů do zlatova. Po upečení uděláme druhým koncem vařečky do buchty malé díry (šťouchance). Rozpustíme si půlku másla, 2 čokolády na vaření, asi 5 lžic mléka a cukr dle chuti a pořádně promícháme - vznikne nám čokoládová poleva. Nalijeme na buchtu - pěkně zaplníme všechny dírky na buchtě. Navrch naskládáme půlky jahod a dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc.
Fotky receptu Čokoládovo-jahodová dobrůtka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!