Použité suroviny receptu Čokoládovo-mátová zmrzlina:
225 g listů máty peprné
| 50 g práškového cukru
| 75 g čokolády
| 2 ks vejce (žloutek a bílek zvláť)
| 275 ml šlehačky
Postup přípravy receptu Čokoládovo-mátová zmrzlina:
Mátové listy co nejjemněji nakrájejte a smíchejte s 25 g cukru. Ve vodní lázni rozpusťte 50 g čokolády. Odstavte, přidejte žloutky a šlehejte do zhoustnutí. Ušlehejte pevnou šlehačku a přidejte do ní nakrájenou mátu. Šlehačku s mátou promíchejte s vychlazenou čokoládovou masou. Dejte zmrazit. Když zmrzlina začne tuhnout ještě ji 2 minuty šlehejte. Vraťte na mrazák a každých 45 minut ji zlehka promíchejte. Z bílků ušlehejte sníh. Přimíchejte zbylý cukr a sníh lehce vmíchejte do zmrzliny. Nakonec přimíchejte zbylou čokoládu a zmrzlinu vložte zase ne mrazák.
Čokoládovo-mátovou zmrzlinu podávejte obloženou mátovými listy namočenými v rozehřáté čokoládě.
Fotky receptu Čokoládovo-mátová zmrzlina:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!