Použité suroviny receptu Čokoládový dort s mandlovými lupínky a hoblinkami z bílé čokolády:
Korpus:
| 5 vajec
| 4 lžíce oleje
| 140 g krupicového cukru
| 160 g polohrubé mouky
| 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
| Krém:
| 500 ml smetany ke šlehání
| 150 g krupicového cukru
| 100 g kakaa
| 250 g hořké čokolády
| Dohotovení:
| 50 g mandlových lupínků
| 50 g hoblinek z bílé čokolády
Postup přípravy receptu Čokoládový dort s mandlovými lupínky a hoblinkami z bílé čokolády:
Vejce s cukrem vyšleháme do pěny. Mouku smícháme s práškem do pečiva a prosijeme ji na vaječnou pěnu. Lehce ji vmícháme a nakonec zapracujeme olej. Dortovou formu o průměru 26 cm naplníme těstem a pečeme ve vyhřáté troubě při 170 stupních Celsia asi 40 minut. Po upečení necháme ve formě krátce zchladnout a pak korpus uvolníme. Po úplném vychladnutí jej rozkrojíme vodorovně napolovinu. Pařížský krém si připravíme nejlépe den předem. Smetanu nalijeme do menšího hrnce, přisypeme cukr, prosáté kakao a asi 2 minuty povaříme. Stáhneme z plotýnky, přidáme čokoládu rozlámanou na malé kousky a mícháme, až se rozpustí. Necháme vychladnout a uložíme do chladničky. Po odležení a vychlazení vyšleháme čokoládovou směs do krému. Spodní díl korpusu potřeme polovinou krému a na něj přitiskneme vrchní díl. Pak celý dort potřeme vrstvičkou krému a spodní okraj obalíme v mandlových lupínkách. Povrch ozdobíme kuličky ze zbylého krému a hustě je posypeme mandlemi. Ozdobíme bílými čokoládovými hoblinkami a před podáváním necháme dobře ztuhnout.
Fotky receptu Čokoládový dort s mandlovými lupínky a hoblinkami z bílé čokolády:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!