Postup přípravy receptu Čokoládový dort zdobený kakaem:
Dortovou formu vyložíme pomaštěným papírem na pečení. Čokoládu rozpustíme v misce ve vodní lázni a rozmícháme dohladka. Do mísy rozklepneme vejce, přisypeme cukr a směs šleháme elektrickým šlehačem, dokud se výrazně nezvětší objem a dokud směs po vytažení metel nestéká v široké stuze. Vychladlou, ale stále tekutou čokoládovou směs vmícháme lžící do ušlehaného krému. Do směsi opatrně vmícháme prosátou mouku. Směs přelijeme do připravené formy, opatrně ji rozetřeme ke krajům a povrch uhladíme. Pečeme asi 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C, až je povrch na dotek pevný. Vychladlý dort vyjmeme z formy, zespodu sloupneme papír a nakrájíme na dílky, každý díl poprášíme moučkovým cukrem a kakaem.