Použité suroviny receptu Čokoládový dortík s malinovou omáčkou:
30 g másla
| 70 g cukru krupice
| 2 velká vejce
| 70 g kvalitní hořké čokolády
| 25 g hladké mouky
| 250 g mražených malin
| 50 g moučkového cukru
| 50-80 ml vody
| šťáva z 1/2 citronu
Postup přípravy receptu Čokoládový dortík s malinovou omáčkou:
1. Změklé máslo a cukr vyšleháme do pěny a postupně zašleháme vejce a nakonec rozpuštěnou vlažnou čokoládu.
2. Do našlehané hmoty vmícháme prosátou hladkou mouku.
3. Formičky o objemu 100 ml a průměru 8 cm vylijeme rozpuštěným máslem a naplníme do tří čtvrtin těstem. Pečeme v předehřáté troubě při 180 stupních 10 minut.
4. Ještě teplé dortíky vyklopíme z formiček a podáváme s malinovou omáčkou.
5. V kastrůlku krátce povaříme maliny s cukrem, přidáme trochu vody a dochutíme citronovou šťávou.
6. Část malin odložíme stranou, zbytek rozmixujeme a přecedíme přes jemné síto a prohřejeme se zbylými malinami, které vrátíme do omáčky.
Fotky receptu Čokoládový dortík s malinovou omáčkou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!