Použité suroviny receptu Čokoládový koláč s třešněmi:
500 g třešně
| na ozdobu: cukr moučka
| podle potřeby: hrubá mouka na vysypání
| podle potřeby: máslo na vymazání
| těsto:
| 100 g hořká čokoláda
| 1 špetka sůl
| 125 g změklé máslo
| 150 g madle
| 1 balíček vanilkový cukr
| 100 g cukr
| 5 ks vejce
Postup přípravy receptu Čokoládový koláč s třešněmi:
Třešně omyjeme a vypeckujeme (můžeme použít i višně). Koláčovou formu o průměru 26 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Mandle spaříme v horké vodě, oloupeme je a nasekáme najemno.
Čokoládu nastrouháme na jemném struhadle. Oddělíme žloutky od bílků, z bílků a soli vyšleháme tuhý sníh. Máslo s cukrem a vanilkovým cukrem vyšleháme do krému, postupně do krému zašleháme žloutky. Poté vmícháme nastrouhanou čokoládu. Nakonec do těsta lehce zamícháme sníh a nasekané mandle.
Hotové těsto narovnáme do formy a pokryjeme ho třešněmi. Formu vložíme do mírně vyhřáté trouby a zvolna pečeme zhruba hodinu a deset minut. Po upečení vypneme troubu a koláč necháme ještě asi deset minut dojít.
Hotový koláč krájíme na kousky a sypeme moučkovým cukrem.
Fotky receptu Čokoládový koláč s třešněmi:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!