Postup přípravy receptu Čokoládový zablácený dort:
Předehřej troubu na 160°C. Smíchej máslo, čokoládu na vaření, cukr, horkou vodu a instantní kávu v kastrůlku. Dej na velmi mírný oheň a za stálého míchání nech čokoládu rozpustit a míchej tak dlouho až je směs hladká. Nech vychladnout 10 minut. Přendej do mísy. Přidej vejce, našlehej ručním či jiným elektrickým šlehačem.
Nakonec přidej k našlehanému přesátou mouku s práškem do pečiva a kakaovým práškem a dobře promíchej.
Nalej tuto směs do vymazané a papírem na pečení vyložené 23cm dortové patentní formy.
Peč alespoň 1½ hodiny a nebo tak dlouho až je dort pečený (střed dortu je pružný po doteku prstu). Nech vychladnout 10 minut ještě ve formě a pak přendej na mřížky ke kompletnímu zchladnutí. Dort zůstane uvnitř mazlavý, což neznamená, že není pečený – tak má vypadat, protože je „zablácený“.
Na polevu smíchej čokoládu a šlehačku v misce a nech rozpustit v horké lázni za neustálého míchání tak, aby vše bylo velmi hladké. (Může se i dát šlehačka na oheň v kastrůlku, nechat přijít k bodu varu, odstavit z ohně a přidat do ní čokoládu v kouscích a za míchání nechat rozpustit a míchat až je hmota hladká.)
Nech zchladit v lednici asi 20-30 minut a pak rozetři na dort ze stran i navrch.