500 g filetů z mořského jazyka
| 400 g filetů z lososa
| 1 lžíce citronové šťávy
| 3 šalotky
| 1 lžíce másla
| 200 ml ryybího vývaru
| 250 ml bílého vína
| 200 ml smetany
| špetka šafránu
| mletý bílý pepř
| sůl
| plátky citronu
| kolečka chilli papriček
| petrželka
Postup přípravy receptu Copy ze dvou druhů ryb:
Filety z mořského jazyka i z lososa nakrájíme na stejně široké pruhy a pokapeme citronovou šťávou. Pak spolu stočíme vždy jeden proužek z každé ryby a oba konce upevníme párátkem. Šalotku oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a podusíme na másle. Přilijeme rybí vývar a bílé víno, osolíme a asi pět minut vaříme mírným plamenem. Připravené rybí copy opatrně vložíme do vývaru a necháme je v něm vařit asi 6 minut. Pak je vyjmeme a udržujeme teplé. Do vývaru vmícháme smetanu, špetku šafránu, podle chuti okořeníme pepřem a uvaříme hustou omáčku. Rybí copy dáme na talíře a přelijeme omáčkou. Ozdobíme plátkem citronu, kolečky chilli papriček a petrželkou. Vhodnou přílohou je rýže.
Fotky receptu Copy ze dvou druhů ryb:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!