Vložil: | Uuu |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 25 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čorba s masovými knedlíčky:
1 l vody
| 2 cibule
| 1 mrkev
| petrželka
| sůl
| 30 - 40 g rýže
| podle potřeby kyselý kvásek, šťáva z kysaného zelí, nebo ocet
| několik snítek celerové nati
| vonné bylinky
| (2 - 3 malé ostré papričky)
| knedlíčky:
| 250 g mletého telecího
| 1 vejce
| rohlík
| 1 šálek mléka
| sůl
| pepř
| petrželka
| mouka na obalení
Postup přípravy receptu Čorba s masovými knedlíčky:
Mleté maso promícháme s vejcem a s rohlíkem namočeným v mléce, přidáme sůl, pepř, petrželku a děláme knedlíčky velké jako vlašský ořech. Obalíme je v mouce a necháme chvíli odležet. Rozkrájenou cibuli a mrkev vaříme v osolené vodě. Po chvíli přidáme rýži a sekanou petrželku. Když je rýže téměř uvařena, zalijeme polévku kváskem či zelnou šťávou nebo ji okyselíme octem. Do polévky vhodíme masové knedlíčky drobně usekanou celerovou nať a půl lístku libečku nebo špetku majoránky. Vaříme čtyři až pět minut. V Rumunsku se polévka podává s rozkrájenou nebo rozemnutou pálivou papričkou.
Fotky receptu Čorba s masovými knedlíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!