Postup přípravy receptu Cordon bleu:
Omyté a osušené maso rozkrájíme na padesátigramové plátky a paličkou je rozklepeme natenko. Do šunky zabalíme plátkový sýr a položíme na plátek masa. Druhým plátkem přikryjeme. Pořádne masa přitlačíme a okořeníme. Takto připravené maso obalíme v mouce, poté ve vyšlehaném osoleném vajíčku a nakonec ve strouhance.
v pánvi rozpálíme olej (musí ho být dost, tak na 2 až 3 prsty vysoko), vložíme řízek a pomalu smažíme při střední teplotě. Lehce otáčíme z obou stran tak, aby byl povrch pěkně křupavý.
Když maso vyndáme, osušíme ho na papíru či ubrousku, aby se zbavil přebytečného tuku. Na talíři můžeme polít rozehřátým máslem.
Podáváme se zeleninou a s hranolky.