Vložil: | Natural |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Čtvercová kuřecí jatýrka jako řízečky:
3/4 kg syrových nemražených kuřecích jatýrek
| 2 vejce
| dle chuti: sůl
| dle potřeby: trojobal (mouka, vejce, strouhanka)
| 4 prázdné plastové krabičky (nejlepší jsou od tvarohu)
Postup přípravy receptu Čtvercová kuřecí jatýrka jako řízečky:
Jatýrka očistíme, pokrájíme na drobno, přiměřeně osolíme a promícháme se dvěma vajíčky. Směs nacpeme do plastových krabiček a dáme zmrznout. Po zmrznutí vyklepneme z krabičky (doporučuji vyndávat postupně), krájíme asi na dvoucentimetrové plátky a rychle obalíme v mouce, vajíčku a strouhance a opět dáme do mrazáku zatuhnout. Takto postupujeme, dokud nemáme všechna jatýrka zpracovaná. Pak je bereme od těch nejvíc zmrzlých a pomalu smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Podáváme s bramborem, zeleninovým salátem, tatarkou nebo kečupem.
Fotky receptu Čtvercová kuřecí jatýrka jako řízečky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!